Δικαίωση του Μαμαντού Μπα…….

Την προηγούμενη εβδομάδα το Βελγικό δικαστήριο πήρε μια σημαντική απόφαση .Δικαίωσε τον Μαμαντού Μπα από την Γουϊνέα ,αναγνωρίζοντάς τον ως πολιτικό πρόσφυγα ,ενώ ήδη είχε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Είναι η πρώτη φορά που δίνεται σε κάποιον πολιτικό άσυλο ,ενώ ήδη έχει άσυλο σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Ο Μαμαντού ζούσε στην Ελλάδα για χρόνια ,έχοντας άσυλο πολιτικού πρόσφυγα και είχε δεχτεί επιθέσεις από τα τάγματα εφόδου των Ναζί στην οδό Πειραιώς.Πήρε την απόφαση να καταγγείλει το γεγονός και με την βοήθεια ακτιβίστριας απο την καμπάνια «όχι στο ρατσισμό από κούνια » ,μίλησε στην «Εφ.Συν»Λίγες μέρες μετά συνελήφθη από την αστυνομία για δήθεν έλεγχο ταυτότητας ,και αφού οδηγήθηκε στο τμήμα τον γύμνωσαν και τον ρωτούσαν αν θα ξαναμιλήσει στις εφημερίδες.Αυτό τον εκφοβισμό του τον κατήγγειλε στο περιοδικό Vice.

Είναι η πρώτη φορά που χορηγείται πολιτικό άσυλο κι όχι επικουρική προστασία ,σε άτομο που κινδυνεύει σε άλλη χώρα της Ε.Ε. ,σχολίασε ο Γεώργιος Βασσάλος που είναι πολιτικός επιστήμονας της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης Βρυξελλών στην Ελλάδα.

Με λίγα λόγια αναγνωρίζεται ότι στην Ελλάδα δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματα κι ότι  είναι μια χώρα ανύπαρκτου δικαίου ,ακόμη και γι’ αυτούς που έχει αναγνωρίσει επίσημα ότι κινδυνεύουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s